De Chinese provincie Qinghai heeft alle crypto-mijnwerkers bevolen te sluiten

 

Het volgt andere provincies, waaronder Xinjiang en Binnen-Mongolië, door mijnwerkers te bevelen hun deuren te sluiten.

 

De Chinese provincie Qinghai heeft alle crypto-mijnwerkers bevolen te sluiten

De Chinese provincie Qinghai heeft een nieuw verbod op mijnbouwactiviteiten voor virtuele valuta aangekondigd, zo maakte een regeringsdocument woensdag bekend.

 

Qinghai is de nieuwste op kolen gebaseerde cryptomining-hub die de industrie volledig zal elimineren. Het nieuws kwam op de hielen van een ander hardhandig optreden tegen enkele crypto-mijnwerkers in Xinjiang, en volgt binnen-Mongolië dat eerder beperkingen had opgelegd aan mijnwerkers. TRON koers verwachting 2022 is positief.

 

 

Het document is uitgegeven door de afdeling Industrie en Informatietechnologie van Qinghai, die deel uitmaakt van de provinciale overheid.

 

Bezorgdheid van de overheid

De lokale overheid noemde de zorgen van de centrale overheid over de hoge energieverbruikende industrieën en milieuvervuiling, evenals de richtlijn van de Staatsraad om de financiële stabiliteit te handhaven door hard op te treden tegen cryptomining en -handel als de twee redenen waarom ze alle mijnbouwactiviteiten in de provincie zullen elimineren .

 

China’s bitcoin (BTC, +12,16%) mijnwerkers gebruiken een mix van steenkool en waterkracht om hun mijnwerkers van stroom te voorzien, afhankelijk van het seizoen. Vooral het gebruik van kolen heeft de aandacht getrokken van de overheid, die haar CO2-voetafdruk wil verkleinen. De Staatsraad van China, een van de hoogste overheidsinstanties in het land, vertelde de lokale overheden om in mei hard op te treden tegen cryptomining en -handel.

 

Chinese regering helpt mee

De Chinese regering neigt al een tijdje in deze richting. Binnen-Mongolië voerde in april nieuwe regelgeving in rond energieverbruikende bedrijven, terwijl Sichuan – een ander mijnbouwcentrum – aangaf dat het een einde zou kunnen maken aan een lokaal energiebeleid waarvan mijnwerkers hadden geprofiteerd. XLM voorspelling is positief.

 

Eerder dit jaar, toen een aantal kolencentrales stilviel vanwege ongelukken in lokale mijnen, daalde de hashrate van bitcoin (een maatstaf voor hoeveel rekenkracht het netwerk beveiligt) met meer dan 16%.

 

De prijs van Bitcoin, die de afgelopen 24 uur bijna $ 4.000 steeg toen El Salvador de cryptocurrency als wettig betaalmiddel herkende, daalde licht op het nieuws.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram