Deze man bezit $ 321 miljoen aan bitcoin, maar hij heeft er geen toegang toe omdat hij zijn wachtwoord kwijt is

Stefan Thomas heeft nog 2 keer raden voordat hij voor altijd van zijn fortuin wordt uitgesloten

Stefan Thomas, de oprichter en CEO van de streamingdienst Coil voor microbetalingen, heeft voor 321 miljoen dollar aan bitcoins waar hij geen toegang toe heeft.

 

Stefan Thomas is een bitcoin-miljonair. Of, dat zou hij zijn als hij maar zijn wachtwoord kon onthouden.

 

De softwareontwikkelaar en CEO van San Francisco was een early adopter van bitcoin. In 2011 produceerde hij een geanimeerde video waarin hij uitlegde hoe de digitale valuta werkt. Voor zijn inspanningen kende een bitcoin-liefhebber hem 7.002 bitcoins toe. Ethereum kopen kan online.

 

 

Later dat jaar verloor hij het wachtwoord van zijn IronKey, de USB-harde schijf met de digitale portemonnee voor zijn bitcoins. Sindsdien is de waarde van de valuta enorm gestegen en zijn de holdings van Thomas $ 220 miljoen waard ($ 321 miljoen Cdn.)

 

De IronKey geeft gebruikers 10 wachtwoordschattingen voordat het de inhoud permanent versleutelt, en de bitcoin van Thomas is voor altijd verloren. Hij heeft nog twee keer raden.

 

Stefan, hoe is het mogelijk dat een miezerig wachtwoord tussen jou en honderden miljoenen dollars staat?

 

Ja, het is echt een goede vraag, is het niet?

 

Oké, dit gebeurt toch? We weten allemaal dat we onze wachtwoorden verliezen. En dus komt er een kleinigheid naar voren als we naar onze bank gaan of wat dan ook [dat zegt]: “Bent u uw wachtwoord vergeten?” En dan druk je erop en dan ga je door met het wijzigen van je wachtwoord. Dus dat is niet beschikbaar voor jou?

 

Nee. Bitcoin is een gedecentraliseerd systeem. En dus als je je bitcoins, zoals ik deed, in een volledig onafhankelijke portemonnee bewaart – dus niet bij een uitwisseling, niet bij een bank, niet bij welke instelling dan ook, maar jezelf – dan is het net als contant geld. Het is als goud. Als je het verliest, verlies je het. Daar is geen herstelproces voor.

 

Sindsdien hebben veel mensen allerlei slimme oplossingen bedacht, zoals, weet je, metalen portemonnees waar je je geheime sleutels in kunt bewaren en dat soort dingen. Maar het meeste daarvan bestond toen nog niet. Toen moest je een soort van eigen oplossing bedenken. En blijkbaar heb ik dat niet zo goed gedaan. Goedkope bitcoins kopen kan online.

 

Ik heb alles geprobeerd. Ik bleef de hele nacht wakker en probeerde verschillende ideeën om het te herstellen, of staarde gewoon uren naar het plafond.

– Stefan Thomas, softwareontwikkelaar

We weten dat dit een heel goed jaar is geweest voor bitcoin. Hoeveel mensen denk je dat ze geen toegang hebben tot hun fortuin?

 

In het artikel in The New York Times hierover hadden ze een schatting die zoiets was als [$ 140 miljard US ($ 178.258.500 Cdn) is] opgesloten in deze portemonnees. En dus kun je je voorstellen dat het waarschijnlijk honderdduizenden, zo niet miljoenen mensen zijn die in mijn situatie zitten.

 

Maar ik denk dat ze zeiden dat 20 procent van alle bitcoin-accounts eigendom is van mensen die er geen toegang toe hebben [volgens het cryptocurrency-gegevensbedrijf Chainalysis].

 

Ja, ik denk dat een flink deel daarvan, vooral, zoals sommige van de grotere, zeer vroege portemonnees waren. Dus je weet dat het destijds misschien minder geld was.

 

In mijn geval was het $ 140.000 ($ 179.000 Cdn), wat voor mij een enorm bedrag was – zelfs toen al een onbegrijpelijk bedrag. Maar natuurlijk, weet je, als je er eenmaal geen toegang toe hebt en de prijs stijgt, wordt het aantal alleen maar groter en groter.

 

Dus hoe is het voor jou? Ik bedoel, hoeveel slapeloze nachten heb je eraan gedacht dat je $ 200 miljoen hebt waar je niet bij kunt komen?

 

Nadat ik me realiseerde dat ik de munten kwijt was, was ik volledig vernietigd. Zoals, als ik daaraan terugdenk, is het moeilijk om zelfs maar mijn hoofd rond te wikkelen hoe ik me die paar weken voelde.

 

En ik heb alles geprobeerd. Ik bleef de hele nacht wakker en probeerde verschillende ideeën om het te herstellen, of staarde gewoon uren naar het plafond. Weet je, wat je denkt dat je zou doen als je dat soort geld zou verliezen.

 

En toen, na een paar weken daarvan, kwam ik op een punt waarop ik me begon te realiseren dat de kansen op herstel niet erg groot waren. En we zullen ingaan op, weet u, wat dat laatste sprankje hoop zo dadelijk is.

 

Dus ik moest een soort beslissing nemen, toch? Zoals, ofwel laat ik dit de rest van mijn leven bepalen en ik blijf eraan terugdenken en ik, weet je, zoals je zei, slaap de rest van mijn leven uit, of ik zie gewoon het feit onder ogen dat dit geld is weg, deze bitcoins zijn weg, en ik ga vooruit en ga weer aan het werk. En ik koos voor het laatste.

 

Oké, dus wat is het laatste sprankje hoop?

 

De bekende USB-stick met de 10 pogingen.

 

Er is een manier om een ​​scanning-elektronenmicroscoop te nemen en defysieke chip en ga letterlijk in de siliciumchip en haal laag voor laag weg, zoals een paar atomen dik, en lees dan de eigenlijke geheugencellen uit. En met die techniek zou je in staat moeten zijn om die limiet van 10 pogingen te omzeilen, en dan kun je een supercomputer laten proberen, weet je, miljarden wachtwoorden per seconde.

 

Nu is het probleem dat dit allereerst een gespecialiseerd laboratorium vereist. Het is heel duur. Slechts een paar mensen in de wereld kunnen het. En zelfs dan is het een behoorlijk hoog risico. Het kan gewoon falen, en dan wordt de chip vernietigd en krijg je geen tweede poging.

 

Destijds was het het zeker niet waard. Ik denk dat het het nu waarschijnlijk waard is. Maar het vergt nog steeds veel organisatie en logistiek, en zelfs dan is het niet gegarandeerd.

 

Nu dit in het nieuws is, krijg ik heel veel mensen die contact zoeken, van wie sommigen het soort mensen zijn dat toegang heeft tot dat soort apparatuur en het soort expertise dat nodig is. En dus praat ik met hen om te zien, weet u, of we een herstelpoging zouden moeten doen en wat het zou kosten, enzovoort.

 

Dit schilderij is eigenlijk een Bitcoin-puzzel die meer dan $ 40.000 waard is – en iemand heeft het eindelijk opgelost

Calgary-man verliest $ 15.000 aan bitcoin nadat de oprichter van cryptocurrency exchange is overleden

Dus wat gebeurt er? Ik bedoel, honderden miljoenen dollars zitten nu min of meer opgesloten … Waar gaat het heen? Wie krijgt het?

 

Omdat ik die Bitcoins niet verkoop, betekent dat dat er iets minder aanbod op de markt is … en dus potentieel is de prijs oneindig veel hoger, toch?

 

Andere houders profiteren in theorie. Hoewel je je moet voorstellen, zoals vanwege dit risico, zijn er misschien mensen die misschien niet in bitcoin investeren omdat ze zich hier zorgen over maken. En dus misschien maakt dat het goed en verlaagt dat de prijs. Dus nogmaals, dat is waarschijnlijk bijna een betere vraag voor een econoom om over te oordelen.

 

Er zijn mensen die zeggen dat dit nu gewoon de waarde van het investeren in dit soort bitcoin logenstraft. Ondanks alle voordelen die het heeft, dat je niet te maken hebt met instellingen en regeringen, dat het natuurlijk zijn valkuilen heeft. En dus ben jij een van hen? Bent u een van de mensen die denkt dat dit soort valuta misschien geen goed idee is?

 

Deze ervaring heeft mijn mening over bitcoin zeker veranderd in termen van dat ik een van die mensen was waar ik erg enthousiast over was, weet je, iedereen kan zijn eigen bank zijn en dat soort dingen.

 

Ik weet dat er momenteel veel bitcoin-experts luisteren die zeggen: “Dit zou mij nooit kunnen overkomen!” Maar voor mij persoonlijk was ik nogal vernederd door die ervaring.

 

Tegenwoordig geloof ik dat ik het heel fijn vind dat we in een vrij land leven waar we de keuze hebben en we onze eigen bitcoins kunnen houden als we dat willen. En ik denk dat dat een recht is waarvoor ik zou vechten om het te behouden. Er zijn enkele discussies geweest in de VS over het misschien niet toestaan ​​van dat in de toekomst, en ik denk dat dat iets is waar ik absoluut tegen ben.

 

Maar tegelijkertijd denk ik dat het voor de meeste mensen praktisch gezien beter is om hun bitcoins bij een bewaarder te houden, zoals een instelling die gespecialiseerd is in het beveiligen en opslaan van bitcoins.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram